آخرین مطالب پيوندها
نويسندگان Science & Art فوتوريسم (آيندهنگري) انقلابيترين نگرش نسبت به جهان مدرن، آینده نگری یا فوتوریسم است که ظهورآن مربوط به پيش از جنگ جهاني اول و در ايتاليا می باشد. بنيان فوتوريسم توسط «توماسو فيليپو ماري نتي» نويسنده و شاعر ايتاليايي گذاشته شد و انتشار منشور فوتوريسم در 25 فوريه 1909 به قلم وی در روزنامه فيگارو، به گسترش آن کمک کرد.
منشور فوتوريسم در تعارض با سنتگرايي فرهنگي و در دفاع از ابراز گري هنري بر آمده ازمحيط صنعتي ایجاد شد و نگرش فوتوريسم هم جهت با تغييرات بنيادي – سرعت- پويايي( ديناميسم)- تحسين آشكار ماشين گسترش یافت.
اعتقاد فوتوريسم ، تأكيد بر نور و حركت جهت تجسم پويايي (اساس معماري مدرن) بود و «ذات حركت » اساس كار هنرمندان فوتوريست قرار گرفت.
معماري فوتوريستي
معماري فوتوريستي همزمان با انتشار بيانيهاي در سال 1914 توسط معمار جوان ايتاليايي «آنتونيوسانت اليا» ظهور یافت.معماري كه طرحش كوششي بود جهت انتقال آرمانهاي فوتوريستي به تصوير پردازي جديد شهري.
آنتونيوسانت اليا - طرح مطالعاتی-
موضوع رايج فوتوريسم در معماري ؛ ساخت كلان شهرهاي مدرن بود كه ظهور نيروهاي اجتماع تلقي ميشد.بيانيه ی معماری فوتوریستی سانت اليا با كمك ماري نتي نگاشته شد و نسخه ی اول آن موسوم به «مساجو Messggio » مقدمه ای بود بر نمايشگاه طراحي سانت اليابا نام «ساختارهايي براي كلان شهر مدرن». طراحي شهري مدرن آنتونيو سانتا اليا با تصاوير شهري خيالي و بسيار مدرن بدون تزئينات و رجعت به تاريخ همراه بود.
آنتونيوسانت اليا - ایستگاه مرکزی میلان- آرمانهاي فوتوريستي در معماري - حركت و تحول اساس معماري
- شناختن اصول حركت به عنوان عامل هنري در طراحي شهري معاصر
- بررسي تأثير زمان در حجم و فضا
این جنبش به واسطه كاربرد بتن مسلح- آهن و محاسبات مقاومت مصالح؛ باعث جدا سازي معماري از مفهوم كلاسيك و سنتي خود شد.
مطالب نظري معماري فوتوريست
- توجه به علم و تكنولوژي و جهان آينده
- حذف تزئينات
- گسست از گذشته
- بلند مرتبه سازي
- نمايان كردن اجزا عملكردي و تكنولوژيك ساختمان
به تدریج با گسترش این مکتب ، توجه محافل معماري و هنري به طراحي مدرن سانت اليا جلب شد. از دیگر طرفداران جنبش فوتوريسم می توان «ماريو چياتونه» و« مارسلو نزولي» را نام برد.
ماريو چياتونه - کلان شهر مدرن-
ايدههاي مساجو Messggio در باب سبك ابرازگري جديد شهري
- ابداع و بازآفريني شهري مدرن از نو، پرجنب و جوش و سراسر پويا
- استفاده از آسان بر به جاي پلكان همچون مارهاي شيشهاي در نما
- عدم استفاده از تزئينات قوسي و نقوش در خانههاي سيماني- آهني و شيشهاي
- غنا در زيبايي ذاتي با استفاده از خطوط و فوقالعاده بكر
- طبقات عميقاً فرورفته در زمين
- گذرگاههاي هوايي فلزي و تسمه نقالههاي پر شتاب جهت نقل و انتقالات در ترافيك
- ممانعت از ويژگيهاي يادماني و تزئيني و طراحي مدرن با رگههاي نبوغ و اتكا به علم و فناوري
در نهایت شروع جنگ جهانی اول - در سال 1915 - آغازی بود بر پایان جنبش نوپای فوتوريسم.
فوتوريسم در هم آميختن مجموعهاي از نگرشهاي ترقي طلب، ديدگاههاي سنت ستيز و گرايشهاي انتزاعي و روي آوردن به تحسين مصالح مدرن و توجه به قياسهاي ماشيني است.
جمعه 30 تير 1391برچسب:فوتوریسم,معماری فوتوریستی,آنتونيوسانت اليا,كلان شهرهاي مدرن , :: 13:52 :: نويسنده : سمیرا کریمیان
مراقبه
مراقبه یک انضباط است ، انضباطی که به ما می آموزد چگونه بدن را آرامش دهیم و ذهن را ساکت کنیم تا اخگر آسمانی یا خود حقیقی درون خویش را از نزدیک لمس کنیم .
در راه مراقبه باید :
نخست منظبت کردن خود به تمرین مراقبه در وقت خاصی از روز است . دوم ، یاد بگیریم که ساکت بنشینیم و بدن خود را شل رها کنیم. سوم ، ذهن را ساکت کنیم .در شرایط عادی این ذهن است که ما را هدایت و رهبری می کند .
ویژگیهای هر رنگ :
قرمز
قرمز رنگی است با کوتاهترین طول موج که با داشتن حرارت انتهای طیف نماینده آتش می باشد .
رنگ قرمز سمبل زندگی ، قدرت و نشاط است . وجود رنگ قرمز روشن در اورا نشانه سخاوت ، بلند پروازی ، عاطفه و دلبستگی است . زیادی رنگ قرمز در اورا به معنی گرایشات مادی قوی است . قرمز تیره نشان دهنده هیجانات قوی ، عشق ، پشتکار ، نفرت ، خشم و غیره است . سایه های ابری تیره از یک رنگ همواره منفی هستند .
قهوه ای متمایل به قرمز
وجود شهوت و هوسرانی و قرمز کدر وجود حرص و، ولع و قساوت را در فرد نشان می دهند .
ارغوانی
نشانه امیال و دلبستگیهای پست است .
سرخ
نماینده لذت جنسی است .
رونالد هانت در کتابش بنام هفت کلید رنگ درمانی این پرتو را بزرگترین انرژی ساز و پدر سر زندگی و نشاط قلمداد می کند . بنابرعقیده وی رنگ قرمز کریستالهای نمک فریک را به آهن و نمک تجزیه می کند . گلبولهای قرمز خون آهن را جذب می کنند و نمک از راه کلیه ها و پوست دفع میگردد. از این رو قرمز مناسب ترین رنگ برای درمان کم خونی و کمبود آهن بدن است .
قرمز انرژی دهنده و محرک بسیار نیرومندی است و به نظر من ( نویسنده کتاب ) این اثر مربوط به انرژی مردانه است .
از تاثیر پرتو قرمز بر هموگلوبین انرژی بدن رو به فزونی گذارده ، حرارت بدن بالا می رود و گردش خون بهتر می شود . از این رو قرمز مناسبترین رنگ برای درمان فلج محسوب می گردد.
از آنجا که قرمز محرک و انرژی زایی قوی است ، از این رنگ در درمان ( بویژه در موارد اختلالات هیجانی و اضطراب در فرد ) کمتر استفاده می شود . تنها مورد استثنا ء کاربرد آن در چاکرای قاعده ای است. در اینجا برای رفع انسداد و متعادل ساختن این مرکز انرژی بکار می رود .
کاربرد رنگ قرمز و مکملش ، رنگ فیروزه ای برای درمان عفونتها مفید است .
قرمز جریان خون را افزایش می دهد و از این طریق مقابله کافی در برابر عفو نتها را ممکن می سازد ، در حالی که فیروزه ای به کاهش التهاب نسج کمک می کند . در بازتاب درمانی این دو رنگ را بر مناطق رفلکسی مربوط به هر بخش از بدن که دچار التهاب باشد ، بکار می برند .
ادامه دارد... .
رنگ
تئوکیمبل در کتابش بنام شکل ، صوت ، رنگ و شفا می گوید : در آغاز ظلمات مقدس حکمفرما بود و از این ظلمات نور سر بر آورد . نور و تاریکی رقص آفرینش را به پایکوبی برخاستند و بدینگونه رنگهای طیف متولد گردیدند.
اگر از میان منشور به اطراف بنگریم ، متوجه می شویم که هر چیزی در این کره خاکی در محاصره رنگها قرار دارد نزد پیشینیان رنگ با عرفان آمیخته بود ، در تمدنهای باستانی رنگ مظهر نور بود و بهمین دلیل رنگ با خدایان مرتبط گشته بود. تمدنهای یونان رنگ را با توازن گیتی توام می دانستند زندگی مصریان مملو از سمبلهای رنگی بود – رنگ در هنر و فرهنگ مصر جلوه گر بود آنان غنای رنگ را چه در طلسمهایی که به خود آویزان می کردند و چه در معابدی که بر پا می کردند بکار می بردند . پیش سینه کشیشان به نشانه تقدس داوریهایشان آبی رنگ بود . زمان نزد آنان ابدیتی سبز رنگ می نمود.
در سراسر تاریخ رنگ با خدایان و رب النوعها هم آمیزش بوده است . آتنا دختر زئوس جامه ای طلائی داشته نزد سرس ( الهه طبعت رومیان ) خشخاش قرمز مقدس بود .
در کیش برهمایی زرد رنگی مقدس به شمار می آمد و جامه بودا به رنگ زرد یا طلایی بود .
رنگ مقدس حضرت محمد (ص) سبز است .
در دین یهود قرمز ، آبی ، ارغوانی و سفید رنگهای مقدس را تشکیل می دهند.
در دوران باستان جواهرات در طب آیورودیک مورد استفاده قرار می گرفت زیرا جواهر تراکمی از هفت اشعه آسمان تلقی می گردید .
هفت جوهر اصلی که بجای هفت رنگ اصلی بکارمی رفتند عبارت بودند از ( یاقوت قرمز ) ، مروارید ( نارنجی ) مرجان ( زرد) زمرد ( سبز ) ، زبرجد ( آبی ) ، الماس ( نیلی ) و یاقوت کبود ( بنفش )
یکی از راههای تولید رنگهای شفابخش در الگوهای فکری انجام مراقبه با رنگ است .
رنگ به روشهای گوناگونی جهت درمان بکار می رود. با توجه به اینکه بدن ما حساس به نور است ، می توان رنگ را با استفاده از شیشه رنگی به روی بدن شخص انتقال داد و یا از طریق کریستالها به بدن می رساند . در این روش درمانی که به طریق تماسی است باید بدن انسان را حساس کرده، آنرا به صورت کانال خالصی برای جریان یافتن رنگهای طبیعت در آوریم . فرد همچنین می آموزد که چگونه رنگ را تجسم و احساس کند.
کیمبل درمان فشار خون با رنگ آبی را بعنوان نمونه بازگو می کند که در آن حین رنگ درمانی فشار خون کاهش می یابد و در فاصله زمانی کوتاهی پس از درمان مجددا بطور فاحشی بالا می رود. بار دیگر وی پس از درمان با رنگ آبی از رنگ مکمل آن ، یعنی نارنجی ، استفاده می نماید و در می یابد که با این کار فشار خون پس از خاتمه درمان همچنان در حد پایین ثابت می ماند.
برای حفظ تعادل بدن می توان فرکانسهای ارتعاشی صحیح را به شکل لباسهای رنگی در اختیار بدن قرارداد . برای مثال اگر به گلو درد مبتلا هستید ، بستن یک روسری ابریشمی فیروزه ای رنگ بدور گردن به رفع این ناراحتی کمک خواهد کرد.
در موارد افسردگی یک بلوز و دامن به رنگ نارنجی روشن مفید خواهد بود . پیراهن آبی در رفع استرس موثر است .
چنانچه از پوشیدن لباسهای رنگی برای کمک به تعادل بدن استفاده می کنید ، مطمئن شوید که لباسهای زیر به رنگ سفید باشند . در غیر این صورت با عبور روشنایی روز از لابلای لباسهای زیر و رو ، رنگ این لباسها بهم می آمیزد و رنگ جذب شده به بدن ترکیبی از آن رنگها خواهد داد.
ادامه دارد ........
جمعه 26 اسفند 1390برچسب:, :: 7:29 :: نويسنده : جمال قلابرودی
چاکرا
واژه چاکرا ریشه ای سانسکریت داشته و به معنی چرخ می باشد ، چرخهایی که مراکز انرژی در بدن را به گردش وا می دارند.
توزیع بیست و یک چاکرای فرعی چنین است : جلوی هر گوش یک عدد ، پشت هر چشم یک عدد ، روی هر استخوان ترقوه یک عدد ، نزدیک هر غده تیموس یک عدد ، بالای هرسینه یک عدد، کف هر دست یک عدد ، نزدیک به کبد یک عدد ، مرتبط با معده یک عدد، مرتبط به طحال یک عدد ، مرتبط به هر غده جنسی یک عدد، پشت هر زانو یک عدد و کف هر پا یک عدد.
محل هفت چاکرای اصلی که در امتداد ستون فقرات هستند ، عبارت است از : مرکز تاجی واقع در قله سر ، چاکرای سر، چاکرای گلو ، چاکرای قلب ، چاکرای شبکه خورشیدی ، چاکرای خاجی و چاکرای قاعده ای .
در یک فرد جوان این چاکراها کاملا" کوچک اند اما با رشد روحی فرد به شکل نعلبکی های تابانی از نور باز می شوند .
هر یک از این چاکراها در اثر ضربه روحی در زندگی فرد می توانند بطور کامل یا ناکامل مسدود گردند .
اگر چه هر چاکرا دارای کلیه رنگهای طیف می باشد ، اما تنها یک رنگ بر هر کدام غالب می باشد.
رنگهای غالب هر چاکرا با شروع از چاکرای قاعده ای به سمت قله سر عبارتند از : قرمز ، نارنجی ، زرد ، سبز ، آبی ، نیلی و بنفش .
ادامه دارد ..... پنج شنبه 18 اسفند 1390برچسب:چاکرا, :: 15:13 :: نويسنده : جمال قلابرودی
سلام دوستان ضمن تشکر از خانم کریمیان مدیریت وبلاگ قصدم بر این است که با استفاده از کتاب رنگ درمانی مطالبی در این قسمت قرار دهم که در ادامه خواهیم دید بی ارتباط با مقوله طراحی داخلی نخواهد بود .... به امید آنکه با ارائه نظرات سازنده به هدف مشترکمان که همانا بالابردن دانسته های مفید و انتشار آنهاست نائل شویم ....انشالله
رنگ درمانی
هاله یا اورا
هاله یا اورا به منطقه الکترو مغناطیسی گفته می شود که پیرامون بدن فرد را احاطه می کند. این هاله بیضی شکل بوده و شبیه به تخم مرغی است که قسمت پهن تر آن در حوالی سر و قسمت باریکتر آن در حوالی پاها قرار دارد . پهنای این هاله یا همان اورا در افراد بسته به رشد روحی در فرد متفاوت است .
اورا شامل احساسات و هیجانات فرد ( کالبد آسمانی ) ، افکار ( کالبد ذهنی ) و خاطرات گذشته ( یا به قول عرفا ذره دائمی ) است .
اورا انباشته از الگوهای انرژی است که سلامت بدن فرد را تعیین می کنند. بیماری در اثر انسداد جریان انرژی در اورا آغاز می گردد. چنانچه بیماری در این مرحله بر طرف نشود ، بایستی شاهد ظاهر شدن آن در کالبد جسمانی بود.
اورا یا هاله حاوی رنگهایی است که نسبت به وضعیت خلقی و سلامتی دائما ً در تغییرند . این رنگها در نزدیکی سطح بدن از تراکم زیادی برخوردار بوده و بتدریج با پیشروی به سمت حاشیه بیرونی هاله دقیق تر و رقیق تر می شوند.
درخشندگی این رنگها بستگی به آن دارد که روح تا چه حد پیشرفته و متعالی گشته است.
در اورا یا همان هاله فرد جوان گستره پهنی از نور قرمز در اطراف پاها و گستره باریکی از نور اناری/ سفید در پیرامون سر وجود دارد . بتدریج با بالغ شدن فرد تراکم نور قرمز ، رنگی که فرد را به سیاره زمین پیوند می دهد ، کاهش می یابد و همزمان گستردگی رنگهای روحی اناری و سفید جایگزین آن می گردد. هنگام فرا رسیدن موعد مرگ و انتقال روح رنگ قرمز عملا محو گشته و اورا در این زمان آکنده از انوار اناری و سفید می باشد. اورا خود از بخشهای هاله ای شامل بخشهای روحی ، علی – معلولی ، ذهنیت برتر ، ذهنی، آسمانی و اثیری تشکیل یافته است . این بخشها در یکدیگر و در کالبد جسمانی قابلیت نفوذ دارند.
بخش ذهنیت برتر مکانی است که الهامات و شناخت از خود برتر در آن آشکار می گردد. با باز شدن کانال بین ذهنیت برتر و ذهنیت پست تر، این الهامات و شناخت قابل جذب به ذهنیت پست تر خواهند بود. این امر معمولا از طریق انجام مراقبه و تمرینات روحی امکان پذیر است .
بخش ذهنیت پست تر انباشته از اشکال فکری است . با هر فکری که در ذهن ما یا سایر انسانها خطور می کند یک شکل یا فرم نقش می بندد. اگر ما منفی فکر کنیم ، این افکارسایر افکار منفی از نوع مشابه را به خود جذب می کنند . فکرمثبت نیز جذب کننده افکار مثبت خواهد بود . از همین رو تبدیل افکار منفی به افکار مثبت اهمیت می یابند.
ادامه دارد.....
ادامه مطلب ... جمعه 2 اسفند 1386برچسب:رنگ درمانی, :: 15:15 :: نويسنده : جمال قلابرودی
صفحه قبل 1 صفحه بعد صفحه قبل 1 صفحه بعد ![]() ![]() |